Ben je een kleine ondernemer die zijn zichtbaarheid doormiddel van inbound marketing ofwel content marketing wil vergroten en meer leads wil genereren? Contentmarketing kan de perfecte oplossing voor je zijn.

In dit bericht bespreken we wat content marketing is en hoe het je bedrijf kan helpen groeien!

Wat is content marketing?

Wat is content marketing?

Wat is de definitie van content marketing?

Definitie van contentmarketing en het belang ervan voor bedrijven

Voor bedrijven is het belangrijk om te begrijpen wat contentmarketing is en hoe het hen kan helpen. Contentmarketing is een strategische marketingbenadering waarbij waardevolle en relevante inhoud wordt gecreëerd en verspreid om een specifieke doelgroep actief aan te trekken en te behouden.

Het verschilt van traditionele marketing omdat het zich richt op het creëren van waardevolle content in plaats van het promoten van een product of dienst.

Door boeiende inhoud te produceren, kunnen bedrijven hun merk opbouwen en hun klantenbestand laten groeien. Bovendien kan contentmarketing helpen bij het verbeteren van de SEO-ranglijst en het vergroten van de online aanwezigheid van een bedrijf.

Door te investeren in goede contentmarketing en kunnen bedrijven hun klanten beter begrijpen en hen voorzien van de informatie die ze nodig hebben.

Wat is content precies

Wat is content precies?

Content is een term die vaak gebruikt wordt in de digitale wereld. Het staat voor alle informatie die online te vinden is. Maar wat is content precies?

Het gaat om alles wat te maken heeft met tekst, afbeeldingen, video’s en audio, die online gepubliceerd worden.

Het doel van goede contentstrategie is om mensen te informeren, entertainen, inspireren of overtuigen.

Door middel van goede contentstrategie kun je jezelf onderscheiden van andere merken en een sterke online aanwezigheid opbouwen.

Content is dus een essentieel onderdeel van online marketing en communicatie.

De meest voorkomende soorten content:

In de wereld van contentmarketing zijn er ontelbaar veel manieren om je publiek te bereiken. Maar welke soorten content zijn nu het meest effectief?

Uit onderzoek blijkt dat er een aantal typen content zijn die het meest voorkomen en de grootste impact hebben op het publiek. Denk aan:

 1. Blogartikelen: Blogartikelen zijn een van de meest populaire vormen van content. Ze kunnen informatief zijn en zijn geschikt voor SEO-doeleinden.

 2. Infographics: Infographics zijn visuele weergaven van informatie die gemakkelijk te delen zijn op sociale media.

 3. Video’s: Video’s zijn een krachtige manier om een verhaal te vertellen en kunnen worden gebruikt om producten of diensten te promoten, evenals educatieve inhoud te leveren.

 4. Whitepapers: Whitepapers zijn vergelijkbaar met digitale boeken, maar bieden doorgaans meer technische en wetenschappelijke informatie over een bepaald onderwerp.

 5. Webinars: Webinars zijn live of opgenomen presentaties die worden gegeven aan een online publiek. Ze worden vaak gebruikt om educatieve inhoud te leveren of om producten en diensten te promoten. Ieder van deze typen goede content heeft zijn eigen voordelen en kan bijdragen aan het vergroten van je online zichtbaarheid. Het is dan ook belangrijk om per kanaal te bekijken welk type content het best werkt en past bij jouw organisatie via zoekmachines en doelgroep.

 6. Social media berichten: Social media berichten zijn korte berichten die zijn ontworpen om op te vallen op sociale media platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram. Ze kunnen worden gebruikt om links te delen naar blogposts of andere soorten inhoud, of om gewoon updates te geven over jouw merk.

 7. E-books: E-books zijn lange vormstukken die diepgaande informatie bieden over een specifiek onderwerp. Ze kunnen worden gebruikt als een manier om leads te genereren en om jouw expertise te tonen op een bepaald gebied.

 8. Podcasts: Podcasts zijn audio-uitzendingen die kunnen worden gebruikt om te informeren, te entertainen of te inspireren. Ze zijn vaak geschikt voor mensen die onderweg zijn of die liever naar inhoud luisteren dan deze te lezen.

Het kiezen van de juiste vorm van relevante content is afhankelijk van de doelstellingen van de campagne, de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen.

Het is belangrijk om een goede content mix te gebruiken die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep en die past bij de fase van hun customer journey.

Contentcreatie, hoe maak je content die relevant blijft?

Om ervoor te zorgen dat jouw content relevant blijft, zijn hier enkele tips en blogs voor contentcreatie:

 1. Blijf op de hoogte van de trends:

  Houd de trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied in de gaten en zorg ervoor dat jouw content daarop inspeelt. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kun je jouw content aanpassen en relevant houden.

 2. Zorg voor diversiteit in content:

  Varieer in de vorm en inhoud van jouw content om ervoor te zorgen dat jouw publiek geïnteresseerd blijft. Wissel bijvoorbeeld af tussen blogposts, video’s, infographics en social media berichten.

 3. Focus op de behoeften van jouw doelgroep:

  Zorg dat je weet wat de behoeften zijn van jouw doelgroep en creëer content die daarop inspeelt. Stem de inhoud en toon van jouw content af op de doelgroep en houd rekening met hun interesses en voorkeuren.

 4. Bied meerwaarde:

  Zorg dat jouw content iets biedt voor jouw publiek. Geef bijvoorbeeld tips, adviezen of praktische informatie waar ze iets aan hebben. Door waardevolle informatie te bieden blijf je relevant voor jouw doelgroep.

 5. Meet de resultaten:

  Houd bij welke content goed werkt en welke niet. Door te kijken naar de resultaten van jouw content kun je zien welke content relevant blijft voor jouw publiek en welke niet.

Wat is het doel van je content marketing

Wat is het doel van content marketing?

Eigenlijk komt het erop neer dat je met content marketing potentiële klanten wilt informeren, inspireren en aantrekken.

Je laat zien dat je expertise hebt in je vakgebied en dat je hen echt vooruit wilt helpen.

Zo zorg je ervoor dat potentiële klanten jouw product of dienst bedrijf onthouden en uiteindelijk voor jou kiezen.

Het doel van content marketing is dus niet direct verkopen, maar het opbouwen van vertrouwen en op een duurzame manier een sterke relatie met je doelgroep creëren.

Wat levert het nu op?

Wat levert Content Marketing op?

Bij Content Marketing draait het om het maken en delen van content die waardevol is voor jouw doelgroep. Door waardevolle informatie met de juiste tone of voice aan te bieden die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep, bouw je een relatie met hen op.

Dit vertrouwen kan leiden tot meer interactie met jouw merk en uiteindelijk tot meer verkoop.

MEer dan verkoop bij je content

Content marketing gaat verder dan alleen verkoop

Maar Content Marketing gaat verder dan alleen het creëren van meer verkoop. Door waardevolle content te delen, laat je als bedrijf jouw zorg en toewijding aan de potentiële klant zien en stel je hun behoeften centraal.

Het gaat dus niet alleen om wat werkt en wat het oplevert, maar ook om hoe het jouw bedrijf kan helpen zijn doelen te bereiken op een klantgerichte en zorgzame manier.

Hoe Content Marketing ligt bij de b2b marketeer

B2B-marketeers kunnen enorm profiteren van content marketing. In de B2B-markt is het vaak zo dat potentiële klanten op zoek zijn naar oplossingen voor hun zakelijke uitdagingen en problemen.

Door waardevolle content te bieden die gericht is op deze uitdagingen, kunnen B2B-marketeers een relatie opbouwen met hun doelgroep en hun expertise tonen.

Dit kan leiden tot meer vertrouwen en loyaliteit van klanten, en uiteindelijk tot meer verkoopkansen.

Door een strategie voor content marketing te ontwikkelen die gericht is op de specifieke behoeften van hun doelgroep, kunnen B2B-marketeers hun merk positioneren als een autoriteit in hun vakgebied en een voorsprong krijgen op de concurrentie.

Hoe ga je effectief aan de slag?

Wat is een effectieve Content marketing strategie?

Kenmerken van een effectieve Content Marketing strategie

Een effectieve content marketing strategie heeft een aantal kenmerken die ervoor zorgen dat de strategie goed uitgevoerd kan worden EN resultaten oplevert.

 1. Voor wie ben je aan het schrijven? Focus op je doelgroep!

  Allereerst moet een content marketing strategie gericht zijn op de doelgroep en de behoeften en interesses van deze doelgroep.

  Hierbij is het belangrijk om in te spelen op de juiste fase van de customer journey waarin de doelgroep zich bevindt.

 2. Wees consistent en uniek! Blijf bij jezelf.

  Verder moet een content marketing strategie consistent zijn in de uitvoering.

 3. Probeer verschillende kanalen en wees divers!

  het gebruik van diverse content formats, zoals blogposts, video’s, podcasts en social media berichten.

 4. Meten = weten.

  Ook is het belangrijk om de resultaten van de strategie te meten en te analyseren om te kijken of de doelen worden behaald. Waar moet eventueel bijgestuurd worden?

 5. Doe het niet voor niets, weet waar je aan begint en waar je naartoe wilt gaan

  Tot slot moet een effectieve content marketing strategie aansluiten bij de algehele marketingdoelen van een organisatie en daar een duidelijke bijdrage aan leveren.

Door deze kenmerken in acht te nemen, kan een content marketing strategie goed uitgevoerd worden en positieve resultaten opleveren.

Content marketing doelstellingen bepalen

Het bepalen van doelstellingen is een belangrijke stap bij het opzetten van een succesvolle content marketing strategie.

De doelstellingen kunnen variëren van het vergroten van de naamsbekendheid en het genereren van leads tot het verhogen van de betrokkenheid van het publiek en het verbeteren van de klantloyaliteit.

Door specifieke en meetbare doelstellingen te bepalen, kunnen marketeers hun content effectiever plannen, creëren en distribueren om deze doelstellingen te bereiken.

Het is belangrijk om regelmatig de voortgang van de doelstellingen te meten en waar nodig aanpassingen aan te brengen om ervoor te zorgen dat de content marketingstrategie blijft bijdragen aan het verspreiden van de bedrijfsdoelen.

Wat is het nadeel van content marketing

Wat is dan het nadeel van Content Marketing?

Hoewel content marketing vele voordelen biedt, heeft het ook enkele nadelen. Een belangrijk nadeel is dat het een langetermijnstrategie is die tijd en moeite kost om resultaten te zien.

Het kan enkele maanden of zelfs jaren duren voordat een bedrijf een aanzienlijke toename van verkeer, leads of conversies ziet.

Bovendien kan het lastig zijn om de ROI (return on investment) van content marketing te meten, aangezien het moeilijk is om precies te bepalen welke content heeft bijgedragen aan een specifieke verkoop of conversie.

Dit kan vooral een uitdaging zijn voor kleinere bedrijven met beperkte middelen.

Contentmarketing is afhankelijk van SEO

Daarnaast is content marketing altijd afhankelijk geweest van technologie waar je als bedrijf geen controle over hebt.

Of het nu gaat om het algoritme op diverse social media kanalen of de kennis en kunde achter zoekmachines waardoor je SEO moet toepassen.

Content marketing kan een lange adem kosten, maar levert over tijd sterkere relaties op en een bredere merkbekendheid die andere digitale marketing kanalen niet kennen.

Hulp nodig bij je content marketing?

Meer weten over Content Marketing?

Contentmarketing is niet langer een trend, maar een gevestigde manier voor bedrijven om in contact te komen met hun klanten en hun producten en evenementen of diensten te promoten.

Het stelt een bedrijf in staat om relevante en toegevoegde waarde met inhoud te bieden die de lezer betrekt en uiteindelijk de verkoop stimuleert.

Met de de juiste content strategieën en tactieken helpt content marketing je bedrijf naar een hoger niveau. Van het weten welke inhoud je wilt maken tot het meten van de prestaties.

Het maken van een effectief content marketing plan kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet als je georganiseerd en grondig te werk gaat.

Het kennen van de best practices zoals het rechtstreeks aanspreken van je ideale potentiële klant, het gebruik van visuals, het identificeren van manieren om je bestaande inhoud te hergebruiken en het diversifiëren over verschillende soorten media zal echt helpen om je boodschap tot leven te brengen.

Werkt contentmarketing?

Contentmarketing kan echt een verschil maken in het traject van je bedrijf en het naar een hoger niveau tillen – vergeet het dus niet!

Nu we alles hebben bekeken wat nodig is voor succesvolle contentmarketingstrategieën, waarom zou je het niet eens proberen?

Wil je meer weten over Contentmarketing? Neem vandaag nog contact op! Wij van tridim helpen bedrijven al jaren met hun content marketing, met effect!

Wil je niet zelf hoeven stoeien met je content marketing strategie, maar lekker kunnen profiteren? Neem dan gerust contact op! We helpen je graag verder.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. For details read our cookie policy